Szakadékba zuhantak

Sikos Petra hiába „termelt” eredményesen, a nyíregyházi csapat tagjai nem lehetnek abszolút elégedettek a hét végi teljesítményükkel
Sikos Petra hiába „termelt” eredményesen, a nyíregyházi csapat tagjai nem lehetnek abszolút elégedettek a hét végi teljesítményükkel - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A Fatum-NRK-Nyírsuli elképzelése nem valósult meg: elronotta a Palota elleni meccset.


Pénteken még ment minden, mint karikacsapás. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata habkönnyen, alig egy óra leforgása alatt elintézte (3:0) Veszprém elleni hazai fellépést. A dupla forduló vasárnapra rendelt összecsapása már megemelte Balázs István vérnyomását. A edző enyhén szólva kiakadt a játékvezetők ténykedésére, mindazonáltal a gárda – finoman fogalmazva – mérsékelt produkciója is is hozzájárult ahhoz, hogy balul végződött a Palota otthonában letudott találkozó.

– Nem sikerült a hét végére elképzelt célkitűzést megvalósítani, mert bár a Veszprém ellen nem okozott problémát a győzelem, a Palotával szemben a közepesnél gyengébb teljesítményt nyújtottunk, és ennek vereség lett a következménye – merült a részletekbe Balázs István.

– Nehezen indult, amikor pedig úgy tűnt, megérkeztünk a meccsbe, az első szettben 21:19-re vezettünk, már nem csináltunk több pontot, szakadékba zuhantunk. Ez döntőnek bizonyult a végkimeneteléből szempontjából. Végig futottunk az eredmény után… Kiemelkedő teljesítmény ezúttal egy sem akadt a csapatban, többen viszont a közepesnél is halványabban játszottak. Ez a momentum, a Palota jó játéka, valamint a játékvezetők ténykedése már soknak bizonyult.

Akkor témánál is vagyunk… Ebben a sportágban meglehetősen ritka, ha a „sporik” működése kerül terítékre, márpedig jelen esetben ez történt.

– Harmadik éve egyetlen egyszer sem foglalkoztam a bírókkal – hangoztatta Balázs István. – Most sem a szándékosságot feltételezem, szakmai hibát, a Palota játékosai részéről tapasztalt labdaérintések szabályosságát kifogásoltam. Sajnálom, hogy így zárult a mérkőzés, mert egy ilyen nem várt vereséggel némileg leértékelődnek a korábbi bravúrjaink. Fiatal játékosainknak tovább kell fejlődni, és el kell jussnak oda: egy jó mérkőzést ne kövesse három-négy gyenge teljesítmény. Van idejük rá!

Röplabda: NB I., női
A dupla forduló eredményei

Péntek:

  • Újpesti TE–Kaposvári Egyetem 3:0 (19, 13, 12)

Vasárnap:

  • Újpesti TE–MTK-Budapest 3:0 (15, 10, 12)
  • Vasi Sport Akadémia–Békéscsabai RSE 0:3 (-14, -20, -19)
  • Veszprémi Egyetemi SC–TF-Budapest 0:3 (-17, -23, -22)
  • Kaposvári Egyetem–Albrecht-Miskolci VSC-MVSI 3:1 (14, 20, -22, 17)

A bajnokság állása:

1. TF-Budapest 32 pont
2. Újpest 29, 3. Vasas 28
4. Békéscsaba 27
5. Fatum-Nyírsuli-NRK 26
6.Junior válogatott 18
7. Kaposvár 18
8. MTK 17
9. Miskolc 14
10. Palota 13
11. Veszprém 4
12. Vasi Sport Akadémia 2

 Sporthírek


hirdetés