Szakadó eső, fergeteges hangulat a falunapon

Szakadó eső, fergeteges hangulat a falunapon

Az egész nap szakadó eső a művelődési ház nagytermébe parancsolta a falunap rendezvényeit
Nyíracsádon.

Szinte az utolsó pillanatig kémlelték a felhők mögött bujkáló napsugarakat a szervezők, az égiek azonban úgy gondolták, ez egyszer nem a falu főterén felállított színpadon, hanem a művelődési ház nagytermében kerül megrendezésre a 13. Ligetalja nap Nyíracsádon.

A község életében mindig izgatott várakozás előzi meg a falunapot, ahol nemcsak a helyiek, de a közelről, s távolról érkező rokonok, ismerősök is összesereglenek az egész napos dáridóra.

Nem volt szükség útlezárásra

Az idei rendezvény mindenkit próbára tett, de az egész nap szakadó eső ellenére kitűnőre vizsgáztak a szervezők és résztvevők egyaránt. A délelőtti programok közül a főzőversenyt elmosta ugyan az eső, az aszfaltra megálmodott alkotások rajzlapra kerültek, a sportos focisták pedig fittyet hányva a szeles, hideg időre lejátszották a mérkőzéseket.

A délután a művészeti csoportok bemutatkozásával telt, a térségi amatőr gálát a helyi mazsorett csoportok nyitották, majd tíz környékbeli településről, és a megyeszékhelyről érkezett csoportok léptek a színpadra. – Útlezárásra nem volt szükség a mai napon, az árusok, mutatványosok is hiába jöttek ma Nyíracsádra, a fellépő csoportok azonban minden évben igazi élményt nyújtanak számunkra, még ha az eső be is parancsolt bennünket a művelődési házba. – Katona Gyula polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a délutáni, színes kavalkádot, ahol a zsúfolásig telt nézőtér vendégei a néptáncon, népdalon keresztül a hastáncig, hipp-hoppig, formációs táncokig mindenből kaptak ízelítőt.

Karalyos Judit és Széplaki Stefánia a nyíradonyi latin tánccsoportttal érkezett a falunapra, úgy gondolták hangulatosabb lett volna a szabadba táncolni, de így is jól érezték magukat, akárcsak az újlétai Kapusi Tímea, aki a művelődési ház színpadán éppoly szívesen lépett fel, mint a főtéren. A műsorszámok szünetében került sor a helyi Tourinform Iroda által első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkel meghirdetett szépségverseny díjkiosztására is. Nyíracsád szépe Török Ágnes, udvarhölgyei pedig Rácz Andrea és Tamás Enikő lettek, mindhárman helyi lakosok.

A sztárvendégek esti műsorára, melyre csordulásig megtelt a nagyterem, a Kedves György, Gyökös Csaba, Kedves Kristóf alkotta helyi trió alapozta meg a hangulatot, majd Roy és Ádám, valamint a Hipp Hopp Boyz produkciójának tapsolhatott a zsúfolásig telt nézőtér.
hirdetés