Kisvárda hírei

2014.07.11. 07:51

Második napjához érkezett az V. Szent Flórián Tűzoltótábor

Ajak - Az ajaki rendezvényre csütörtökön három egyesület, - a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat, az Ajaki Tűzoltó Egyesület és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint a régi ajaki tűzoltók érkeztek.

Ajak - Az ajaki rendezvényre csütörtökön három egyesület, - a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat, az Ajaki Tűzoltó Egyesület és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint a régi ajaki tűzoltók érkeztek. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület elnöke és Rubóczki Zoltán az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka nyitotta meg a tűzoltótábort, Dombrády László ny. tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke ismertette a három nap programját.

A Szent Flórián Tűzoltótábor életében jelentő változás, hogy immár hivatalos, és az egyházak által megszentelt zászlója is van, amit mindig az elmúlt évi tábor rendezője viszi a következő táborhelyszínre.

A tábor szakmai része Leskovics Zoltán tű. alezredesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének előadásával kezdődött, az önkéntes tűzoltók szerepéről és helyzetéről a megye tűzvédelmében.

Ebéd után a tábor résztvevői lovas fogattal járhatták körbe a várost. A délutáni szakmai program a műszaki mentés egyik eszközéről és alkalmazási területeiről szólt. Ez az eszköz pedig a kötél volt. A tábor résztvevői lelkesen gyakorolták a különböző kötélkötési technikákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!