Nagyvilág

2011.01.20. 10:27

A volt tunéziai elnök rokonait tartóztatták le

<p>A múlthéten elmenekült tunéziai elnök 33 rokonát tartóztatták le a hatóságok az elmúlt napokban- közölte az AFP hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.</p>

A tudósítások szerint emellett a családtagoktól különböző értéktárgyakat is elkoboztak. A felvételek tanúsága szerint órákat, ékszereket és nemzetközi hitelkártyákat foglaltak le tőlük. Zine El Abidine Beni Ali államfő pénteken menekült el az észak-afrikai országból. Szaúd-Arábiában keresett menedéket, miután a hetek óta tartó tüntetések hatására lemondott.

A tunéziai hatóságok nyomozást indítottak a volt államfő és családja ellen. Annak járnak utána, hogy Ben Ali valóban kifosztotta-e az ország, sajátjaként kezelve a természeti kincseket. A vádak között szerepel illegális ingatlanszerzés és pénzátutalások is. A vizsgálat a volt elnökre, feleségére, testvéreire és gyermekeikre terjed ki.

Időközben az átmeneti nemzeti egységkormány miniszterei kiléptek az egykori elnök pártjából. Ezt egy név nélkül nyilatkozó forrás mondta az AFP-nek. Kiemelte: csupán a pártot hagyák ott a tárcavezetők, a kabinetből nem léptek ki.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!