Szakértő szemmel: a stabil védelem a franciák mellett szól

Dombi Tibor
Dombi Tibor - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Dombi Tibor számára eddig meggyőzőbb játékot nyújtottak Didier Deschamps tanítványai.

A Franciaország–Horvátország döntővel vasárnap zárul az oroszországi labdarúgó-világbajnokság: egy hónapon át csatáztak a csapatok, és végre kiderül, ki hódítja el a vb-címet. Még két összecsapás van hátra, szombaton a bronzmeccset Belgium és Anglia vívja, majd másnap jöhet a finálé.

– A döntőben francia győzelmet várok, számomra ők meggyőzőbbek voltak, illetve a stabil, összeszokott védelmük is mellettük szól. A horvátokból sokat kivehetett a három hosszabbításos derbi, nem vitatom, hogy tudnak küzdeni, lehet, nem lesz igazam, és végül ők emelhetik a magasba a trófeát – vélekedett a Loki legendája, Dombi Tibor, aki szerint a bronzcsata eltörpül az első helyért vívott mérkőzés mellett.

– Mindenkit az érdekel, ki lesz a világbajnok, a bronzmeccs körülbelül olyan, mint a Bajnokok Ligája-döntő árnyékában megbújó Európa-liga-finálé. Ismét két csalódott egylet feszül majd egymásnak, úgy hiszem, a belgák és az angolok is mindent meg fognak tenni a sikerért, ha választanom kellene, az előbbi mellett tenném le a voksom.

Sorban potyogtak ki

Sokan tudják, hogy a korábbi válogatott szélső minden világversenyen a hollandoknak drukkol, így természetesen nagyon sajnálta, hogy ezúttal nem jutott ki az Oranje a tornára. – Az olaszok sem lehettek ott, így a németeknek szurkoltam, de ők is hamar kiestek. Mindig az a csapat maradt alul, akiért szorítottam, sorban potyogtak ki a favoritok. De egyébként tetszett a vébé, igaz, számomra kicsit már sok volt a csoportkör, de utána egyre izgalmasabb összecsapások következtek – mondta „Kicsi”.

SZADÓ


Hugo Lloris
Moszkva - Hugo Lloris csapatkapitány azt hangsúlyozta, hogy mentálisan nagyon erősnek kell lennie a francia válogatottnak ahhoz, hogy vasárnap legyőzze a horvát csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében. "Elképesztő mentális erőt mutattak, három hosszabbításos mec...
Moszkva - Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Luka Modric csapatkapitány is azt emelte ki szombaton, hogy szeretnék élvezni a franciák elleni világbajnoki döntőt és büszkévé tenni a horvát nemzetet. "Mindannyiunknak életünk legkiemelkedőbb eseménye lesz a finálé, a...
hirdetés