Szakértői kormányt akarnak

A tüntetők hangsúlyozzák: sem céljaikban, sem eszközeikben nem szélsőségesek.

Megyénkben négy félpályás forgalomlassító tüntetést tartottak a kormány lemondását követelők szombaton 8-tól 16 óráig. A résztvevők szakértői kabinet felállításáért vonultak fel helyszínenként 20-25 – Vámospércsnél ennél is több – gépjárművel. A tüntetők álláspontja szerint a kormány munkája nem más, mint szakadékba vezető ámokfutás, amit összefogással meg lehet, sőt meg kell állítani.

Hangsúlyozva, hogy se eszméikben, se céljaikban, se eszközeikben nem szélsőségesek, a demonstrálók tiltakoztak a “nemzetellenes privatizáció”, a magyar föld eladása, az energiaárak drasztikus emelése, a közlekedés ellehetetlenülése, a fizetős egészségügy és oktatási rendszer kialakítása, valamint “minden igazságtalan pénzbehajtás ellen”.

Egy röpiratukban fontosnak tartották azt is tudatni, hogy vallási felekezetektől, politikai pártoktól függetlenül folytatják “ellenállásukat”. – Ez nem a Győzike-show, nem a Mónika-show, ez a valóság-show – tudatta velünk a Vámospércshez közeli tüntetés helyszínén két tüntető hölgy, akik hozzáfűzték: az elhaladók 98 százaléka pozitívan állt hozzájuk.

Hasonló megmozdulások országszerte voltak tegnapelőtt.
hirdetés