Szakmai elismerés a Nyírerdő Zrt. munkatársainak

Nyíregyháza – Immár 25 alkalommal rendezte meg kutatói napját az alföldi erdőgazdálkodás és az erdészeti szakma népszerűsítésére, az erdészeti kultúra fejlesztésére, a természet- és a környezetvédelmi célok megvalósítására, valamint az erdészeti kutatás elősegítésére 1998-ban létrejött Alföldi Erdőkért Egyesület.


A Lakiteleken megtartott rendezvényen adták át az „Alföldi Erdőkért Emlékérem” kitüntetéseket, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei siker is született. Összesen kilencen vehették át az elismerést, s közöttük volt a Nyírerdő Zrt. két munkatársa: Ács Csaba, a debreceni erdészet kerületvezető erdésze és Tölgyfa Gábor, a nyíregyházi erdészet igazgatója.

A szakmai múlt

Ács Csaba 1982 óta dolgozik az erdőgazdaságnál, illetve annak jogelődjénél. Az 1800 hektáros paci kerület kezelése kitartó, felelősségteljes munkavégzést kíván: mind a szélsőségesen száraz termőhelyű erdőspusztai állományok, mind a kötött talajú bihari erdőtömbök gondozása az ő szakmai hozzáértésére van bízva. A hagyományos erdészeti feladatok mellett részt vállalt például a kerületében húzódó Országos Kéktúra útvonal fejlesztésében is.

Tölgyfa Gábor 1999-ben szerzett okleveles erdőmérnöki diplomát, azóta a Nyírerdő Zrt. munkatársa. A társaság több erdészeténél is megfordult, 2007 óta a Nyíregyházi Erdészet igazgatója. Vitathatatlan szakmai érdemeket és elismerést szerzett a Nyírség fő fafaja, az akác erdőgazdálkodási megbecsültségének javításában. A fafeldolgozás területén, az akác faanyag-hasznosításának a kiszélesítéséből is oroszlánrészt vállalt. Fontos szerepe volt a Sóstói-erdő erdőfelújításainak elindításában, közjóléti fejlesztéseiben, illetve a Nyíregyházi Erdészeten működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola létrehozásában.

KM
hirdetés