Szakmai előadások is színesítik a mustrát

A trófeamustrák visszatükrözik a megye vadgazdálkodását
A trófeamustrák visszatükrözik a megye vadgazdálkodását - © Fotó: M. Magyar László
Vámosatya – A Felső-Tisza vidéki Vadgazdák Szövetsége kibővített elnökségi ülésen döntött arról, hogy október 27-én Vámosatyán a Bockerek Vadásztársaság vadászházában és annak udvarán tartja az idei gím- és dámtrófeamustráját.

Kárpátaljai vendégek

A szövetséghez tartozó társaságok a gímbikabőgés és a dámbarcogás idején terítékre hozott trófeákat mutatják meg egymásnak és az érdeklődőknek. Az előzetes felmérés szerint több mint 150 trófeában lehet majd gyönyörködni.

Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy egy-egy őzagancsra is rácsodálkozzanak az érdeklődő vadászok.
A 11 órakor kezdődő trófeamustrán az elképzelések szerint szakmai előadást is hallgathatnak meg az érdeklődők a gímmel és a dámmal kapcsolatosan, továbbá lesz trófeabírálatot szemléltető előadás is.

A Felső-Tisza vidéki Vadgazdák Szövetsége a jelenleginél sokkal szorosabb együttműködést kíván létesíteni, illetve majd fenntartani a kárpátaljai vadászokkal, mivel be szeretné őket is vonni a 2021-es vadászati világkiállításba, így a határon túli vadászokat is meghívták az október 27-ei eseményre. A kiállítandó trófeákat elejtők közül is többen jelezték, hogy jelen lesznek az eseményen.

Díjak, emlékérmek

A vadászok ünnepe abban is megnyilvánul, hogy díjakat, emlékérmeket, kitüntetéseket adnak azoknak a vadászoknak, akiknek a több évtizedes vadászmúltjuk, emberi és példamutató vadászetikai tevékenységük követendő.

– Zsoldos Barnabás –
hirdetés