Szakmai tanácskozás Szabadságbokorban

A rendezvény egyik pillanata
A rendezvény egyik pillanata - © Fotó: A szerző
Nyíregyháza, Szabadságbokor – A hazánkban termesztett gyümölcsök közül az almának van a legnagyobb jelentősége. Sajnos sok kár­tevője és kórokozója van, így a gazdaságos termesztéséhez a tenyészidőszak alatt több alkalommal szükséges a megfelelő növényvédelmi beavatkozás.


Ezért is kísérte nagy figyelem a termesztők részéről a Nyíregyháza melletti Szabadságbokorban a közelmúltban megrendezett almatermesztési bemutatót. Ezen először Simon László tulajdonos köszöntötte a vendégeket, majd vezette végig őket az ültetvényben.

A gyümölcsösökben a 2017-es esztendőben fellépő növényvédelmi problémákról Simon Zoltán, a Sumi Agro Hungary Kft. mérnök-üzletkötője szólt, és egyben ismertette az erre vonatkozó technológiai javaslatukat. Ezután Nehéz helyzetek – tudatos megoldások címmel Deme János, a Malagrow Kft. szaktanácsadója tartott előadást. Az alma gyomirtásában használható új hatóanyagot Kiss Dániel, a Belchim Hungary Kft. szaktanácsadója mutatta be. Az előadások után Simon László és Szilágyi Csaba kalauzolásával indultak el a résztvevők a szuper­intenzív, jéghálós ültetvény kertszemléjére.

– Nádasi Zoltán –
hirdetés