Szakmájuk sztárjai lettek a vásárosnaményi fiatalok

Akt.:
Virágkötészet
Virágkötészet
Vásárosnamény – A szakmák sztárjait kereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV).

Az országos döntőket a IX. Szakma Sztár Fesztiválon április 18–20. között rendezték Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G, F és A pavilonjában. A verseny (mely a WorldSkills válogatója is volt egyben) célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 40 szakképesítésben – köztük 4 új informatikai szakmában – hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

A rangos megmérettetésnek megyei érdekeltsége is volt: az SZKTV-én férfiszabó kategóriában Nagy Anita, a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola tanulója, a WorldSkills válogatón pedig virágkötészetben jeleskedett Nagy Gábor, aki szintén Vásárosnaményból képviselte megyénket.

KM
hirdetés