Nagyvilág

2010.08.29. 13:06

Az Oxfam szerint azonnal el kell kezdeni az újjáépítést Pakisztánban

<p>Haladéktalanul meg kell kezdeni a segélyezési munkálatokat az árvíz sújtotta Pakisztánban, hogy elkerülhető legyen egy hosszú távú katasztrófahelyzet - figyelmeztetett vasárnap az Oxfam segélyszervezet.</p>

A brit székhelyű nemzetközi szervezet Londonban kiadott közleménye szerint dollármilliárdokra lenne szükség a kórházak, iskolák és közutak azonnali újjáépítéséhez.

A szervezet szerint a katasztrofális árvizek egy hónappal ezelőtti kezdetekor azt várták, hogy rövid időn belül stabilizálódik a helyzet az országban, és megkezdődhet a hosszú távú tervezés. "Ám még mindig egy egyre növekvő katasztrófa első fázisban vagyunk, evakuáljuk az embereket, menedéket biztosítunk nekik, ivóvizet próbálunk szerezni és kezelni próbáljuk azokat, akiknek orvosi ellátásra van szükségük" - fogalmazott Neva Khan, az Oxfam pakisztáni területi igazgatója.

Hozzátette: az ország nem engedheti meg magának, hogy kivárják a rekonstrukcióval ezen munkák elvégzését, hiszen például a legtöbb gazdálkodónak ki kellene hagynia a szeptemberi földmunkákat, aminek veszélyes következményei lennének a közelgő télre nézve. Ráadásul miközben a takarítási munkálatok hónapokig is eltarthatnak, több millió embernek menekülttáborok sátraiban kellene átvészelniük a hideg hónapokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!