Szállást ígért neki Kisvárdán, végül mégis inkább kirabolta

Szállást ígért neki Kisvárdán, végül mégis inkább kirabolta
© Fotó: police.hu
Kisvárda – A kisvárdai rendőrök vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást S. Máté 24 éves kisvárdai lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. január 2-án 1 óra 40 perc körül Kisvárda és Döge közötti kerékpárúton pénzt követelve bántalmazott egy 75 éves tiszabezdédi férfit, akivel korábban együtt italoztak. A sértett a bántalmazás hatására 2000 forintot átadott a gyanúsítottnak, aki azzal elmenekült a helyszínről. A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit Kisvárda belvárosában egy órán belül elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A járőrök a férfi ruházatának átvizsgálása során a zoknijában elrejtve megtalálták, és lefoglalták az eltulajdonított készpénzt. A 24 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomásában azt nyilatkozta, hogy a sértett lekésett egy vonatot, ezért ő szállást ígért neki, de menet közben meggondolta magát. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A rendőrök a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Kisvárdai Járási Ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Illusztráció
Kisvárda - A Kisvárdai Rendőrkapitányság rablás miatt folytat büntetőeljárást S. Máté 24 éves kisvárdai lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. január 2-án 1 óra 40 perc körül Kisvárda és Döge közötti kerékpárúton pénzt követelve bántalmazott egy 75 éves tiszabezdédi férfit, akivel k...
hirdetés