Szálló por – Több településen is javult a levegőminőség

Akt.:
Szálló por – Több településen is javult a levegőminőség
© Illusztráció: Molnár Péter
Budapest – Több településen javult a levegő minősége, de egy helyen továbbra is veszélyes, kettőn pedig egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: veszélyes a levegő minősége Nyíregyházán, míg Debrecen és Miskolc levegőjét egészségtelennek minősítették. Emellett 7 helyen kifogásolt a levegő, ezek: Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Sajószentpéter, Pécs, Putnok, Szeged.

Az érintett településen nem javasolt huzamosabb ideig a szabadban tartózkodni. Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek – írta az NNK, kiemelve: a légszennyezettség kihatással van a keringési rendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is.

– MTI –


Nyíregyháza - Bár még mindig a hivatalos tájékoztatási fokozat van érvényben, a grafikon szerint az éjszakai magas szálló por koncentrációt követően, hajnaltól jelentősen javultak a nyíregyházi értékek. Forrás: www.levegominoseg.hu
hirdetés