Szalonnás vándorélet

Szalonnás vándorélet
© Illusztráció: Getty Images
Igenis, vannak nagyon rendes magyar emberek. Nem mindenki adja el a lelkét két forintért, nem mindenkit pusztított le a sok maszlag, amit ránk zúdítanak. Találkozni is lehet velük. Ehhez nem kell különösebbet tenni, mint nyakunkba venni az országot. Koncz Tibor jegyzete.


A híres-neves zarándokút, az El Camino honi változatát kicsiben megvalósítva indult el Miskolcról az El Rockamino. Két vándor a dunaújvárosi rockmaratonra igyekszik – gyalog. Tizenegy nap, csaknem háromszáz kilométer megtétele a penzum, végig a kies Alföldön. Útközben lecsúszik jó néhány üveg sör, ami az olykor tikkasztó hőségben, húszkilós hátizsák alatt görnyedve aligha halál a májra. A talpalás közben ,,besikerült” hólyagok ugyan fogcsikorgatásra késztetik őket, de a fene se bánja. A szabadság érzése megfizethetetlen. No meg a baráti fogadtatás. Kocsmákban, szellemfalvakban, eldugott porfészkekben mindig akad segítség.

A pusztai tanyán gazdálkodó házaspár például a víz mellett fél kiló mangalica szalonnával – pedig ebben az évben már ötmillió forint a veszteségük – négynapi élelmet szolgáltat az elpilledt rockereknek. Aki nem hiszi, egyszerű, járjon utána!

Koncz Tibor

Címkék: ,hirdetés