Számítógép az ároktői rendőröknek

A Mezőcsáti Rendőrőrshöz tartozó Ároktő bűnügyi, közbiztonsági szempontból évek óta a megye legfertőzöttebb települései közé tartozik.

Az év elején kiemelt feladatként fogalmazódott meg a közterületi jelenlét további fokozása a községben. A településen – és a hozzá tartozó Tiszadorogmán – jelenleg két körzeti megbízott teljesít szolgálatot. A közterületi jelenlét arányának növelését kiválóan segíti a körzeti megbízotti iroda számítógéppel történő felszerelése. Ezáltal ugyanis lehetővé válik, hogy a körzeti megbízottak az ügyiratokkal kapcsolatos tevékenységeiket helyben végezhessék, ne kelljen ezért Mezőcsátra utazniuk. Így a falu lakossága ez idő alatt is felkeresheti őket különféle problémáikkal, segítségnyújtások hatékonyabban valósulhat meg. Gyakoribb jelenlétük a bűnelkövetőkre, szabálysértőkre is minden bizonnyal nagyobb visszatartó hatást gyakorol majd.

Az ároktői önkormányzat e lehetőséget ismeretében egy jó állapotú számítógép és egy nyomtató adományozásával járult hozzá munkánk még hatékonyabbá tételéhez.

HSz
hirdetés