Szándékosan gyújtogatott Kéken, majd mikor látta, hogy elkezdték az oltást újabb helyen csinált tüzet

Szándékosan gyújtogatott Kéken, majd mikor látta, hogy elkezdték az oltást újabb helyen csinált tüzet
© Fotó: police.hu
Kék – A gyanúsított kihallgatása során egy korábbi gégényi gyújtogatásáról is beszámolt a nyomozóknak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. Attila 22 éves demecseri lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. április 1-jén a kéki vasútállomás melletti nyárfaerdőben egy nála lévő öngyújtóval szándékosan meggyújtotta az avart, majd felszállt egy induló vonatra, mellyel Gégény településre ment. Hamarosan Gégényből egy Nyíregyháza felé közlekedő vonattal visszatért Kékre, ahol látta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai a tűz oltását már megkezdték. A széljárás miatt a keletkezett tűz körülbelül 15 hektár területű mezőgazdasági területre terjedt ki, ahol leégett két állattartásra kialakított, használaton kívüli épület és egy lakókocsi is.

A gyanúsított ezután megindult Kék település irányába, majd egy csatornapart melletti bokros, fás területen egy gyufával ismét szándékosan meggyújtotta az avart, miközben a kabátjával még szélárnyékot is tartott. Mivel a katasztrófavédelem munkatársai a közelben voltak, a keletkezett tüzet perceken belül eloltották.

A demecseri rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tettest rövid időn belül a helyszín közelében elfogták, majd a rendőrőrsre előállították. Kabátjának egyik zsebéből a bűncselekmény elkövetéséhez használt öngyújtó és egy gyufásdoboz is előkerült. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerte tettét és egy korábbi gégényi gyújtogatásáról is beszámolt a nyomozóknak, melynek következtében több tucat szalmabála leégett. A rendőrség a további eljárást szakértők bevonásával folytatja.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Kemecsén tűz volt a vízmű mellett - adta hírül a Levadászva Csoport
Kék - A tűz érintett egy lakóautót, illetve három épületet. Mintegy húsz hektáron égett a száraz gaz és aljnövényzet Kék külterületén. A tűz átterjedt egy lakóautóra, egy tanyaépületre, valamint két, állattartásra használt melléképületre is. Az esethez a nyíregyházi, a baktalórántházi és a cigándi ...
hirdetés