Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.21. 18:39

A barcikai a tizenharmadik Parkcenter

<p>Kazincbarcika - Kétmilliárd forintos 5 ezer négyzetméter alapterületű beruházást adtak át csütörtökön Kazincbarcikán a Hadak útján.</p>

Leopold Störk, az osztrák Center Management Invest ügyvezetője az ünnepélyes szalagátvágás előtt elmondta, hogy hazánkban az első Parkcenter Üzletközpont 2005-ben nyílt Dunaújvárosban, a kazincbarcikai már a 13. a sorban. Az idén megtörténik a 20. premierje is, az esztendő végéig pedig összesen 2500 munkahelyet teremtenek Magyarországon. Országunkban eddig 50 milliárd forint értékű beruházás fűződik a cég nevéhez.

Eredményesnek nevezte a befogadó várossal, azaz a kazincbarcikai önkormányzattal való együttműködést, amely elősegítette a projekt gyors megvalósítását. A Parkcenterek célja nem a kis üzletek ellehetlenítése, hanem lakosok életének a megkönnyítése: a márkás áruk legyenek elérhetők minden nagyobb vidéki városban, így Kazincbarcikán is. Szitka Péterpolgármester azt hangsúlyozta, hogy ez a beruházás rangot adott Barcikának, amit bizonyít a nyitás napján tapasztalt nem mindennapi vásárlói érdeklődés. A helyi és a vonzáskörzeti lakosok igényeiket minél jobban kielégíthetik: kiváló minőségű és elfogadható áron kínált termékek sorakoznak a polcokon.

B. Gy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!