Száraz fű égett Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. június 30-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Épületre borult egy tizenkét méteres fa csütörtök délelőtt Csengerben, az Ady Endre utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

Fél hektáron égett a száraz aljnövényzet csütörtök délután Ibrányban, a Kossuth Lajos utca végén. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű csütörtök délután Nyíregyházán, a Simai út végén. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő, valamint kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Kamion és két motorkerékpár ütközött össze csütörtökön este Csengerben, az Ady Endre utcában. Az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A csengeri önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön, a késő esti órákban az M3-as autópályán a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 231-es és 232-es kilométerszelvények között a szabolcsi megyeszékhely közelében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés