Szárnyakat adott a gyors egyenlítés a Nyírgyulajnak

Akt.:
Sánta János két góllal szomorította a DEAC-ot
Sánta János két góllal szomorította a DEAC-ot - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – Korán hátrányba került a Nyírgyulaj futsalcsapata, amely végül megnyerte a DEAC elleni hatpontos meccsét.

Megijedni sem volt ideje a Nyírgyulaj KSE élvonalbeli futsalcsapatának a hétfő esti hazai bajnokiján, amelyen a Debreceni EAC-ot fogadta. A vendégek a negyedik percben szereztek vezetést, miután a gyulajiak elnéztek egy szabadrúgást, de alig egy perc múlva máris egyenlő volt az állás.

Mindkét gólnak Kondás Kristóf volt a szerzője – a korábbi nyírgyulaji játékos előbb vezetést szerzett a DEAC-nak, majd róla pattant be a hazaiak egyenlítő találata. A gyors egalizálás szárnyakat adott a Gyulajnak, s szép akciók végén a szünetig sikerült 3–1-re meglépni, majd szünet után jött a negyedik hazai gól. A második játékrész közepére még maradt egy gólváltás, így a gyulaji vezetés és győzelem már nem forgott veszélyben.

– Nagyon fontos győzelmet szereztünk a céljaink elérése érdekében – utalt arra Lovas Norbert nyírgyulaji játékos-edző, hogy csapata hatpontos mérkőzést nyert meg, hiszen a DEAC-cal szembeni előnyét öt egységnyire növelte a bennmaradás szempontjából biztonságot jelentő csoportharmadik helyen. – A gyorsan bekapott gólra szerencsére hamar tudtunk válaszolni, és összességében jó játékkal, megérdemelten szereztük meg a három pontot.

A gyulajiak legközelebb jövő héten hétfőn, vagyis április 30-án lépnek pályára, a csoportban élen álló, azaz a döntőbe jutásra aspiráló Berettyóújfalu ellen.

BT

NB I: Rájátszás, A csoport

5. forduló

Nyírgyulaj KSE–Debreceni EAC 5–2 (3–1)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Újhelyi T., Katona B.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos, Sánta J., Nagy I., Siska G. Csere: Nagy B., Klusin, Tóth B., Gömze, Szkorov, Orosz D., Szabó Á., Faragó. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Kondás K. (öngól, 5.), Klusin (13.), Sánta J. (19. és 31.), Siska G. (21.), illetve Kondás K. (4.), Pallai Zs. (25.). Kiállítva: Faragó Á. (DEAC, 39.).

A csoport állása: 1. MVFC-Berettyóújfalu 15 (6) pont, 2. Dunaferr 11 (4), 3. Nyírgyulaj 9 (3), 4. Debreceni EAC 4 (1), 5. Ferencváros 3 (2).

Címkék: ,hirdetés