Sport

2013.02.26. 12:35

Mégsem nehéz télen igazolni...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csapatonként átlagban kilenc változás történt a bajnoki szünetben az NB III. Tisza-csoport résztvevőinél.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csapatonként átlagban kilenc változás történt a bajnoki szünetben az NB III. Tisza-csoport résztvevőinél.

Ezek után mondja valaki, hogy a téli átigazolási időszakban nehéz futballistát igazolni! Az NB III. Tisza-csoportjának 14 csapata összesen 124 művelettel vette ki a részét a játékosmozgásból, ami csapatonként csaknem kilenc távozót és/vagy érkezőt jelent!

Mint mindig, most voltak aktív és kevésbé aktív résztvevői a mozgolódásnak. A listavezető Kisvárdánál például nem változott a létszám, két ukrán labdarúgóval igyekeztek erősíteni a középpályát és a csatársort, miközben az eddigi csapatkapitány, Mező Ádám pótlását házon belül oldják majd meg. Az első öt között telelő csapatok közül Cigándon és Tiszaújvárosban is hasonló elveket vallottak, míg Nyírbátorban már valamivel nagyobb volt mozgás, ami arra is üzenet lehet, hogy a harmadik helyen álló csapat ráhajt a még előkelőbb pozíciókra.

Tizenkét távozójával és tíz érkezőjével a Nagyecsed a téli holtidény „nyertese”, hogy mindez az milyen eredményességgel párosul, afelől a szatmáriaknak is lehetnek sejtéseik. A távozók többsége kulcsember, amit jelez, hogy magasabb osztályú, NB III-as vagy feltörekvő megye egyes egyesülethez igazoltak, az újak többsége viszont a megyei II. osztályból érkezett. Az újak között van Makó Róbert kapus is, aki egy esztendőnyi távollét után vette fel újra a kapuskesztyűt, és a vezetők remélik, mindezt az amatőr válogatott szakmai stábja is észreveszi... Hajdúszoboszlón is terjedelmes a téli leltár, Tiszakanyárról viszont éppúgy négyen mentek el, mint ahányan érkeztek. A búcsúzók között megtalálható Gombkötő Sándor neve, aki öt esztendő után intett búcsút az NB III-as gárdának, és tért haza Demecserbe, a megyei II. osztályba.

A tabella második felében helyet foglaló csapatok részéről egyfajta csoda szükségeltetne ahhoz, hogy megkapaszkodjanak a harmadosztályban, talán ennek is szól, hogy arrafelé kevesebb volt a változás. Ibrányban és Baktalórántházán alig-alig cserélődött ki az öltözőfogasok gazdája, a Szatmár Unió FC-nél valamivel nagyobb volt a cserebere, de ott ki is mondták, hogy a ponthátrány ellenére megcélozzák az adott esetben osztályozót érő hatodik helyezést.

Aztán, hogy erősödött vagy gyengült-e egyik-másik csapat, arra majd úgy is a jövő héten kezdődő tavazi szezon adja meg a választ.

Átigazolási körkép

NB III. Tisza-csoport

1. Várda SE (35 pont)

Távozott: Lakatos Tamás (Tuzsér), Mező Ádám (Ausztria).

Érkezett: Volodimir Kornutjak (Ukrajna), Ivan Szkunzjak (ukrán, Kölcse).

2. Cigánd (30)

Távozott: Nagy Zoltán (Csepel), Steve Simtchatcha (Málta).

Érkezett: Módis Dávid, Sánta Tibor (mindketten Nyíregyháza Spartacus), Ondó János (Hajdúszoboszló).

3. Nyírbátor (28)

Távozott: Fiumei Viktor (Nagykálló), Haburcsák Bertalan, Orgován György (mindketten Hajdúszoboszló), Orosz Máté (Létavértes).

Érkezett: Kópis Gábor, Sitku Ádám (mindketten Nyírbátor U19), Kristófi Sándor, Sipos Tamás (mindketten Nyíregyháza Spartacus), Török István (Baktalórántháza).

4. Tiszaújváros (28)

Távozott: Barna László (Hajdúböszörmény), Ciprian Binder (Németország), Horváth Szabolcs (Kazincbarcika).

Érkezett: Kőrösi Norbert (Hajdúböszörmény), Tóth Krisztián (Diósgyőr II), Varró Bálint (Tiszaújváros U19).

5. Hajdúböszörmény (26)

Távozott: Bartha Zoltán (Hajdúsámson), Bogár Márk (Hajdúszoboszló), Kőrösi Norbert (Tiszaújváros), Menyhárt Nándor (DVSC-DEAC), Piota Colon Gustavo Adolfo (Spanyolország), Reyes Colon Brayan Fabricio (Egyesült Államok).

Érkezett: Barna László (Tiszaújváros), Sallai József (Hosszúpályi), Szeles Csaba (Németország), Ungi Lajos (Nagyecsed).

6. Nagyecsed (17)

Távozott: Bancsi Gábor, Barta Ferenc (mindketten Nyírmada), Gádzsa László (Tarpa), Hokk Ádám (Tiszakanyár), Sebastian Istrate (Mátészalka), Kiss Dávid, Szabó Attila (mindkettő Kemecse), Kovács Norbert (Ibrány), Patály János (Nyíregyháza Spartacus), Somogyi Tibor (Hajdúszoboszló), Tóth Tibor (Szatmár Unió FC), Ungi Lajos (Hajdúböszörmény).

Érkezett: Baráth Gábor, Varga Imre (mindketten Tunyogmatolcs), Batizi-Pócsi Norbert, Éles Róbert (mindketten Nyírmeggyes), Makó Róbert (újrakezdte), Nyíri Gyula (Nyírvasvári), Pál Ádám, Sorin-Vasile Marian, Reszler Zsolt (mindhárman Szatmár Unió FC), Stier Péter István (Mérk-Vállaj).

7. Tiszakanyár (16)

Távozott: Gombkötő Sándor (Demecser), Lippa János (Volán-Sényő), Makai István (?), Ruska Tamás (Kemecse).

Érkezett: Balogh Péter (Kocsord), Haburcsák Dávid, Haburcsák Krisztián (mindketten Volán-Sényő), Hokk Ádám (Nagyecsed).

8. Hajdúszoboszló (16)

Távozott: Bácsi Zsolt, Domokos Attila, Fülöp András (mindhárman Ebes), Éles Zoltán (Derecske), Stefan-Radu Groze (Románia), Kereki Márk (Debreceni EAC), Ondó János (Cigánd), Szűcs Gergő (Kaba), Zsarnai Róbert (Salgótarján).

Érkezett: Bákonyi Norbert, Bíró Péter (mindketten Felsőtárkány), Bogár Márk (Hajdúböszörmény), Haburcsák Bertalan, Orgován György (mindketten Nyírbátor), Héder Róbert (Jászapáti), Junior Celso (brazil, Kazincbarcika), Mizsák Richárd (Debreceni EAC), Luna Eder (brazil, Salgótarján), Somogyi Tibor (Nagyecsed), Zaharia János Csaba (Komló).

9. Baktalórántháza (16)

Távozott: Marics Tibor (Kállósemjén), Török István (Nyírbátor).

Érkezett: Dócs Norbert, Éles Zsolt (mindketten Baktalórántháza U19), Svelta Zoltán (Levelek).

10. Létavértes (15)

Távozott: Barzsó Attila, Hajdu István, Nagy Tamás, Suskó Ádám, Tóth Dániel (valamennyien DVSC-DEAC), Kiss Imre (Szakoly), Mokánszki Norbert (Siófok), Póser Dániel (Kazincbarcika).

Érkezett: Albert István, Tóth Csaba (DVSC-DEAC), Orosz Máté (Nyírbátor).

11. Ibrány (15)

Távozott: Ciula Csongor, Vlad-Mircea Ruja (mindketten Románia).

Érkezett: Kovács Norbert (Nagyecsed), Vasas Tamás (Balkány).

12. Szatmár Unió FC (12)

Távozott: Ács Gábor (Pap), Koncz Tibor (Kölcse), Pál Ádám, Sorin-Vasile Marian, Reszler Zsolt (mindhárman Nagyecsed), Pekk János (Nyírkarász), Szilágyi László (Túrricse).

Érkezett: Bakos Bence (Grerten SC – osztrák), Alexandru Barboliviciu (román, FC Muncipal Turda – romániai), Szűcs Ferenc (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Tibor (Nagyecsed).

13. Debreceni EAC (7)

Távozott: Mizsák Richárd (Hajdúszoboszló), Szabó Máté (Ebes).

Érkezett: Csák Zsolt (újrakezdte), Kereki Márk (Hajdúszoboszló), Lengyel István (DEAC megyei I-es csapat), Marján Dávid (DVSC U18).

14. Diósgyőr II (1)

Távozott: Kovács Szilárd (Felsőtárkány), Tóth Krisztián (Tiszaújváros), Zinger Tamás (Tomor-Lak).

Érkezett: –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!