Szatmáriak kavartak Pécs főterén

Szatmáriak kavartak Pécs főterén
Elismerésként az Országos Mezőgazdasági Múzeum szakmai kiállításra is meghívást kaptak.

Pécsre vitték a penyigei Lekváriumot a közelmúltban. Aggodalomra semmi ok, az ország első szilva- és lekvármúzeuma továbbra is a Szenke-parti településen várja a látogatókat, a távoli városban a létesítmény makettje szolgált a szatmári térség népszerűsítésére.

Középpontban a szilva

A „Teret a vidéknek” elnevezésű rendezvényen a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének tagjai a kerekekkel ellátott, mini-Lekváriumból kóstoltatták helyi termékeket: a szilvalekvárt, az aszalt szilvát és a tyukodi konzervgyár „Nem tudom” szilvából készített befőttjét. A marketingtevékenység átgondoltságát bizonyította, hogy a szilvafeldolgozás teljes folyamatának bemutatása érdekében az egyesület meghívására a szatmárcsekei önkormányzat lekvárfőző csapata, valamint Szászi Bertalanné, penyigei biogazda is részt vett az eseményen.

– A rendezvénytér egyik részén a szatmárcsekeiek mutatták be a szatmári szilvalekvár készítésének folyamatát, a másikon Szásziné árusította az otthonról hozott aszalványokat és lekvárokat, közöttük pedig a teljes területet bejárva a mozgó Lekvárium makettből kínáltuk a szatmári ízeket – emlékezett vissza Szigeti Lajosné, a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezet-vezetője.

A térséget bemutató, minden korosztályt megszólító saját kiadványok és a népszerűsítést szolgáló többi marketing-eszköz a szervezők tetszését is elnyerte, s elismerésként az Országos Mezőgazdasági Múzeumban a napokban tartandó szakmai kiállításra is meghívást – s a helyi termékek kóstoltatására felkérést – kapott a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület.

– Nyéki Zsolt –

Címkék: , , ,hirdetés