Szatmárnak NB III-as csapata lesz!

By Koncz Tibor
NB III
NB III
A nagyszekeresi csapat aktív fehérgyarmati közreműködéssel indul az NB III-ban.

A keleti végen régen, nagyon régen „éheztek” egy NB III-as futballcsapatra. Nos, a nevezési határidő hétfőn 17 órakor lejárt, délelőtt azonban már kiszivárgott a hír: a megyei első osztály bajnoka, a Nagyszekeres vállalja a nem kis megpróbáltatást sejtető kihívást – mégpedig nem egyedül, aktív fehérgyarmati közreműködéssel. Vagyis, az enbé-hármas indulási jogot nem hagyják kárba veszni, az illetékesek élni kívánnak a talán soha vissza nem térő eséllyel. 

Az elképzelés szerint (sőt, ez már jóval több ennél…) a két együttes „összedolgozik”, nyilvánvalóan a legjobbakból verbuválódik a  gárda. Az edző személye még nem ismert: tény, a szekeresi legénységet Della Sándor, míg a Gyarmatot eddig Virovecz Pál irányította, miközben természetesen az ugyancsak frissen munkába lépő vezetőségnek például csapatnéven sem árt gondolkodni…

Megérdemlik a minőségi focit

– Az egyezség megtörtént, befizetjük a nevezési díjat – közölte a döntést Szabó István, nagyszekeresi vezetőségi tag. – A lényeg dióhéjban: Fehérgyarmattal össze toljuk az erőinket, ennek jelentősége az, hogy a szatmári térségben szeretnénk egy olyan futballbázist kialakítani, amely hosszú távon megállja a helyét. Akadnak még tisztázásra váró kérdések, amiről beszámolhatok: a bajnoki meccseket egészen biztosan Gyarmaton játsszuk, a játékoskeretet magját pedig a szekeresi és gyarmati labdarúgók alkotják, de új igazolásokra is szükség lesz. A végleges döntés érdekében ebben a témában további egyeztetések lesznek a héten, annál is inkább, mert július 2-én, vagyis hamarosan megkezdjük a felkészülést. Hozzá kell tegyem, a fehérgyarmatiak abszolút pozitívan álltak az ügyhöz, aminek ugyancsak fontos eleme, hogy ily módon a környékbeli fiatalok olyan utánpótlásközpontban futballozhatnak, amely kétszáz gyereket fog egybe, akik pillanatnyilag külön-külön készülnek. Nem titok, a háttérben több napja tárgyaltunk, sok mindenről beszéltünk, a hét végén kristályosodott ki a részletek. Még egyszer hangsúlyoznám, innentől kezdve már a szatmári térségről szól ez a történet, úgy gondolom, az itt élő emberek megérdemlik, hogy minőségi focit lássanak.
hirdetés