Szauna természetesen, Debrecenben

Akt.:
Szauna természetesen, Debrecenben
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Kellemes illatok, kényeztető bőrápolás, zene, izzadás és frissülés – szaunaversenyen voltunk a hétvégén.

Méghozzá nem is akármilyenen, a Sauna Herbal Cup Hungary döntőjén. A versennyel pedig a hajdúsági megyeszékhely felkerült a nemzetközi szaunaversenyek térképére.

A négyből kettő debreceni

A hazaiak szempontjából azonban ennél sokkal fontosabb, hogy Szathmári Kata, az Aquaticum fiatal szaunamestere megnyerte a relax kategóriát, ezzel jogot szerzett az egy hónap múlva Csehországban sorra kerülő világversenyre. Rajta kívül ott lesz még kolléganője, Végh Tímea is, aki megnyerte a nemzetközi Herbal Cupot.

_DSC1544Szathmári Kata | Fotó: Kovács Péter

A debreceniek egyébként kitűnően szerepeltek a versenyen, hiszen a közönségdíjat Szép Boglárka hozta el, Miskolczi Sándor és Orendi János pedig a maga kategóriájában harmadik lett. Pavel Hofrichter, a Sauna Herbal Cup kitalálója, tulajdonosa, a zsűri elnöke elismerően szólt a debreceni versenyről, a szervezésről. A hazai versenyzőkről elmondta, hogy jobbára a nemzetközi szint közepéhez tartoznak, de ez jó kiindulópont az előrelépésre. A herbál szauna lényege, hogy a gőzben, illetve a száraz szaunákban alacsonyabb hőfokon, gyógynövényillatokkal, kellemes zenére igyekszik a szaunamester elérni a szaunázók pihenését, közben természetes anyagokkal ápolják testüket.

KZS
hirdetés