“Száz felé hulló csapatom egyszerűen belefutott a késbe”

Ezt a lépést, vagyis a Nyírgyulaj elleni meccset nagyon elrontotta a szakolyi csapat
Ezt a lépést, vagyis a Nyírgyulaj elleni meccset nagyon elrontotta a szakolyi csapat - © Fotó: KM
Szakoly, Nírgyulaj, Nagyecsed, Tiszavasvári, Ibrány – Ha a harmadik hely megszerzése nem jelent elég motivációt, akkor az edző már aligha tehet bármit.


A magyar futball megedzette annyira a népeket, hogy az égvilágon semmin ne csodálkozzanak. Különösen az idény hajrájában, amikor tényleg minden de minden megeshet. A Szakoly például zsinórban megnyert három meccsel, öt forduló óta babusgatott veretlenségi sorozatot felmutatva érkezett Nyírgyulajba és távozott – méretes zakóval.

A házigazda nyolc gólt hintett, holott a negyedik helyen táborozó megyei első osztályú vendégcsapat reális eséllyel küzd a dobogóért. A sansz pedig így sem szállt el, a szombaton elvérzett Hokk-legénység ugyanis csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a harmadik Sényő-Carnifex mögé a tabellán.

– Nincs ebben semmi meglepő, várható volt, annyi történt, hogy a szezon végéhez közeledve száz felé hulló csapatom egyszerűen belefutott késbe – közölte nemes egyszerűséggel Hokk Béla, a Szakoly edzője.

– Sajnos, van egy olyan érzésem, hogy a játékosok nagy részének már máshol az esze, ennek egyenes következménye volt a súlyos vereség. Senkit nem akarok megbántani, maradjunk annyiban, mindenki keresi a jövőt…

A harmadik kapott góllal elindultunk a lejtőn és már nem volt visszaút. Egy feladatunk van, az utolsó meccset becsülettel le kell játszani, mégpedig lehetőleg a legjobb tudásunk szerint. Annál is inkább, mivel alakulhat úgy is, hogy megszerezzük a bronzérmet, ami kiugró teljesítmény lenne. Remélem, ez még elég motivációt jelent a srácoknak, ha ez sem, akkor az edző ott már aligha tehet bármit.

Nos, a szakolyiak a zárókörben a már biztos második Nagyecsedet fogadják, míg a rivális Sényő a Tiszavasvárit látja vendégül. Ráadásul – nem titkoltan – éremre hajt az ötödik, lőtávolságon belül (egy pont a hátrány…) posztoló Nyírgyulaj is, amely szerdán a bajnokesélyes Ibrány ellen pótolja a korábban elhalasztott fellépsését.

KM-KT

 
hirdetés