Nyíregyháza hírei

2015.01.16. 10:02

Lecserélik a megyei kórházak főigazgatóit?

Nyíregyháza - Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója nem válaszol a kérdésre.

Nyíregyháza - Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója nem válaszol a kérdésre.

Felmentésekkel kezdi az egészségügyi tárca a kórházigazgatók ráhangolását a tavaszi feladatokra. Az egyik napilap azt írta: információik szerint januárban cseréli az egészségügyért felelős kormányzat többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) főigazgatóját is. Az indoklás nélküli fölmondásról javaslatot is tett a kórházfenntartó hivatal vezetője a humánminiszternek.

A lap egy korábbi interjúra is utalt, melyben Ónodi-Szűcs Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója jelezte: aki nem lesz elég rugalmas az átalakítások végrehajtásában, azt kirúgják. E feladat hangulati megalapozását szolgálhatja, hogy a tárca januárban a maga által kinevezett kórházigazgatókat állítja fel, köztük Mangol Csillát, akivel „állítólag” a megyei fideszes politikusok voltak elégedetlenek – olvasható a cikkben.

– A tájékoztatást természetesen megtesszük, ha bármilyen hivatalos információval rendelkezünk – válaszolta megkeresésünkre Vitkai Éva, az SZSZBMK sajtófőnöke.

Kérdések válaszok nélkül

Továbbítottuk a hírrel kapcsolatos kérdésünket a munkáltató Ónodi-Szűcs Zoltánnak, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (korábbi GYEMSZI) főigazgatójának. Két nappal később a kommunikációs osztály egyetlen kérdésünkre sem válaszolt, de elküldött egy január 9-én kiadott közleményt, amely arról szól, hogy január elsejével két egészségügyi intézmény élére került új, megbízott vezető.

Viszontválaszunkban jeleztük, nem erre vonatkozott a kérdésünk. Ezért újra feltettük: megszűnik januárban Mangol Csilla főigazgatói megbízatása, vagy február elsejétől is ő vezeti a megyei kórházcsoportot?

Újabb két nap telt el, azonban csak egy automatikus üzenet érkezett: Tisztelt Üzenetküldő, e-mailje megérkezett a GYEMSZI Kommunikációs Osztályára, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Üdvözlettel: Kommunikációs Osztály Várjuk a telefont, vagy az egyértelmű választ.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!