Százmilliós informatikai fejlesztés

Pályázaton nyert 98 millió forintot az önkormányzat a város adatvagyonának megfelelő felhasználáshoz.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Terv részeként a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program, az Információs társadalom- és gazdaságfejlesztésre vonatkozó részprogram keretében meghirdetett pályázaton sikeresen szerepet.

Az elnyert támogatással város célja egy olyan korszerű informatikai eszközrendszer létrehozása, amely önkormányzati adatvagyon hatékony felhasználását eredményezi. A most induló projekt szervesen illeszkedik Nyíregyháza MJV Önkormányzatának 2004-ben elfogadott Informatikai Stratégiájához – mondta el Csabai Lászlóné polgármester a témához kapcsolódó sajtótájékoztatón.

Újabb lépcső

A program szakmai kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Geoview Systems Kft. ajánlata lett a nyertes. A megvalósítás során a Geoview Systems Kft. fővállalkozóként a HP Magyarország-.gal együttesen végzi az önkormányzati adatvagyon kezelésével kapcsolatos informatikai fejlesztéseket, szükséges rendszerkialakításokat – tájékoztatta a sajtó képviselőit a kivitelező cég vezetője, Farkas Ferenc.

Az előzményekről Bodnár János, a Nyírinfó Kht. ügyvezetője elmondta: 2003 óta működik ügyfélszolgálati portál, melyen már elérhető volt számos információ és megvalósulhatott az elektronikus ügyintézés első fázisa. Ezúttal az  projekt eredményeként a korábbi informatikai fejlesztésekhez szervesen kapcsolódva és azokat kiegészítve az önkormányzati adatvagyon, közérdekű, közhasznú információk azon része jelenik meg, amelyeknek megjelenésére eddig nem volt lehetőség.

A szolgáltatások konkrét tartalmát és a szolgáltatás formáját az önkormányzat az érintett szakmai szervezetekkel, kamarákkal és helyi civil szervezetekkel együttműködve alakítja ki.

A projekt befejezési határideje 2006. október, amikor is az elkészült rendszerek üzembehelyezése megtörténik.

– Sipos Marianna –
hirdetés