Járvány

2020.04.25. 17:20

Ennyivel mozogtak kevesebbet az egyes nemzetek karantén alatt

Az okoseszközöket forgalmazó Withings által készített felmérésből látszik, hogy leginkább a spanyoloknál, legkevésbé a németeknél esett vissza az aktivitás. Emellett az is kiderül, hogy a franciák jóval kevesebbet híztak a karantén idején, mint más nemzetek, ugyanakkor többet alszanak, mint általában.

People in Buenos Aires, Argentina, on April 24, 2020 during the coronavirus emergency. (Photo by Carol Smiljan/NurPhoto)

Forrás: Carol Smiljan / NurPhoto

Fotó: NurPhoto via AFP

Április 23-án, csütörtökön tette közzé az okoseszközöket forgalmazó Withings a készülékekről begyűjtött adatokat, melyekből kiderül, hogy a karantén miatt Európa-szerte kevesebbet mozogtak az emberek – írja a CNews alapján a V4NA.

Az aktivitásmérők adatai alapján a franciák átlagos napi lépésszáma 27 százalékkal esett vissza, az olaszoknál ez az arány hasonló, ott 28 százalékkal mozogtak kevesebbet az emberek. A legnagyobb aktivitáscsökkenést a spanyoloknál tapasztalták, náluk 40 százalékkal esett vissza az aktivitás. A németeknél viszont mintha nem is lenne karantén, csupán 1 százalékkal csökkent az aktivitás.

A lépésszám mellett a testsúly gyarapodását is megfigyelték az erre alkalmas eszközökkel, így kiderült, hogy a franciák mérlege csupán 86 grammal mutat többet, mint a kijárási tilalom előtt.

A többi országból begyűjtött adatok alapján meglehetősen mértékletesek a franciák. Kínában például átlagosan 250 g súlygyarapodás volt megfigyelhető eddig. A második helyen az olaszok állnak 195 grammal, majd a németek 189 grammal, őket követik az Egyesült Királyság lakosai 160 grammos, majd a spanyolok 117 grammos súlygyarapodással.

Az adatokból az is kiderül, hogy a karantén által okozott stressz nem csökkenti az alvás mennyiségét, épp ellenkezőleg, a franciák a karantén ideje alatt átlagosan 20 perccel többet alszanak éjszakánként.

Borítókép: ilyen az élet Buenos Airesben a karantén alatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!