Székelyföldi találkozó

Székelyföldi találkozó
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza, Bögöz – A hétvégén rendezték meg a Bögözi Önkéntes Tűzoltó napot, amelyen Varga Béla tű. ezredes, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója is részt vett.

A több környékbeli település önkéntes tűzoltó alakulata mellett, jelen volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a karcagi tűzoltó parancsnokhelyettes, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltószövetség elnöke, akik a bögözi egyesület néhány évvel ezelőtti megalakulásánál is jelentős szerepet vállaltak. A hétvégi rendezvényen a bemutatók mellett, szakmai beszélgetés és a már hagyományos tűzoltó bál sem maradt el.

Varga ezredes, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt, mai napig ápolja a kapcsolatot a székelyföldi tűzoltókkal. Így, a bögöziek mellett a szentegyházi, a farkaslaki, a homoródszentmártoni, a székelyszentkirályi, a székelykeresztúri illetve a Maros megyei erdőszentgyörgyi önkéntesekkel is. Szigyártó János Attila a Bögözi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke megköszönte az anyaországból érkezett vendégeknek a részvételt és biztosította a résztvevőket a további szakmai együttműködésekről, a tapasztalatcserékről és az adományok során kapott eszközök megbecsült felhasználásáról.

Bögöz, a Hargita Megyében fekvő település tűzoltói a környező nyolc település mentő-tűzvédelmét látják el, de a hegyi mentésre is vannak kiképzett kollégáik, mivel a település két hegylánc között található, így az esetlegesen bajba került turisták felkutatásában is segítenek.
– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés