Székelyi oviba próbáltak betörni, de nem jött össze nekik – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Székelyi oviba próbáltak betörni, de nem jött össze nekik – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 10-én történt rendőrségi eseményeiből.

Lopás bűntett kísérlet elkövetésének meglapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse P. Zsolt 19 éves és H. Sándor 24 éves székelyi lakosok ellen. A férfiak 2016. május 6-án megkíséreltek betörni egy székelyi óvodába, de végül feladták, és távoztak a helyszínről. A történtekről 2016. május 10-én érkezett bejelentés a rendőrőrsre. Az egyenruhások az óvoda területén kihelyezett kamerák felvételei alapján a feltételezett tetteseket rövid időn belül azonosították, a rendőrőrsre előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozóhatóság a további eljárást a 19 éves férfi bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja, társa szabadlábon védekezhet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. május 10-én a megyeszékhelyen igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzés során a nyilvántartások adataiból kiderült, hogy a 32 éves nyíregyházi sofőrt a járművezetéstől eltiltották. Az egyenruhások a vezetőt a rendőrkapitányságra előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi lakos ellen. A rendőrök 2016. május 10-én Kisvárda belterületén igazoltatták a segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit. Kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Az egyenruhások a vezetőt a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés