Szekeres átvette a HM-et

Lezárult az átadás-átvétel a Honvédelmi Minisztériumban (HM). A hivatalos okiratok aláírásával Juhász Ferenc hétfőn átadta utódjának, a szintén MSZP-s Szekeres Imrének a tárca vezetését. A sajtótájékoztató előtt a vezérkar körbevezette az új tárcavezetőt a minisztérium Balaton utcai épületében.

Szekeres Imre elmondta: nem hoz új emberket a minisztériumba, maradéktalanul támaszkodik a jelenlegi szakértőkre. A miniszter megköszönte elődjének az elmúlt 4 év munkáját, és azt a gondos és alapos tájékoztatást, amely könnyebbé és egyszerűbbé tette a feladatok átvételét.

Az új honvédelmi miniszter az elmúlt 16 év legnagyobb reformjának nevezte a sorkötelezettség eltörlését és az önkéntes-hivatásos haderő létrehozását. Szekeres hozzátette: egy valóban profi haderő kialakítása azonban még hátra van, az átmeneti időszak lezárása a most kezdődő 4 éves ciklusban fejeződik be.

Azt még nem lehet tudni, hogy a Szekeres által a bizottsági meghallgatáson bejelentett 150 fős elbocsátás kiket érint, és hogy kiktől veszik el azt a körülbelül 50 darab szolgálati képkocsit, amely szintén az új miniszter takarékossági tervei között szerepel. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy mindezek az augusztus elsejével hatályba lépő új szervezeti és működési szabályzatból derülnek ki.
hirdetés