Szelíd “farkas” jár Nyíregyházán

Akt.:
Szelíd “farkas” jár Nyíregyházán
Nyíregyháza – Sokan kutyának hiszik Huntert: játszik, barátkozik, és bármelyik járókelőnek megengedi, hogy megsimogassa.

Huntert, az európai szürke farkast sokszor láthatták már a nyíregyházi járókelők: gazdája, Koroknai István rendszeresen elviszi sétálni. A szakértő oktatásnak és gondoskodásnak köszönhetően az állat szelíd és játékos, bárkit azonnal a bizalmába fogad, de hosszút út vezetett idáig.

– Sajnos elég csúnyán elrontották a nevelését, embereket bántott, de lehet látni, hogy ez nem az ő hibája volt, hiszen akkor itt is így viselkedne – mondta el Koroknai István.

– Kutyakiképző módszereket próbáltak nála alkalmazni. Ha ez sikerülhetne, akkor már minden buta embernek lenne egy farkasa.

Szereti a gyerekeket

Nem tudni pontosan, Hunter hogyan jutott fogságba: hét hónaposan került emberekhez, Koroknai István pedig másfél éves korában vette magához. Ilyen idősen már nem tudott volna beilleszkedni egy falkába. Hatósági, jegyzői engedéllyel, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium hozzájárulásával élhet gazdájánál, akinek elmondása szerint Hunter jelleme leginkább egy egészségesen gondolkodó férfiéra hasonlít.

A kutyákkal nagyon jó kapcsolatban van – mesélte Hunterről Koroknai István. – Szó szerint „kutyabarátai” vannak, lefekszik a földre és úgy játszik velük. Nagyon szereti a gyerekeket is, akikkel sokat labdázik különböző rendezvényeken.

Koroknai István azonban hangsúlyozta, hogy Hunter oktatása szakértelmet és nagyon sok odafigyelést igényel. Egyedi módszerrel, úgynevezett érzelmi tónusskálák figyelembe vételével dolgozik vele, illetve igyekszik a lehető legpontosabban megtanulni a kommunikációját.

– Nánási Anita –


A cikk megjelenését követően jutott tudomásunkra, hogy Hunter – gazdája állítása ellenére – nem európai szürke farkas, hanem cseh farkaskutya. Szerkesztőségünk igyekszik ennek a történetnek a végére járni, s a témával kapcsolatban több szakembert is megkérdezünk.
hirdetés