Szem nem maradt szárazon

Valamennyi korosztály a szívébe zárta, a lányok az érzelmes szerelmest, az anyák a védelemre szoruló fiút látták benne.

Lehet, hogy nem mozgott úgy a színpadon mint Torres Dani, de az biztos, hogy kisfiús külsejével, s érzelmes dalaival az idősebbek szívébe is belopta magát.

Az előző Megasztár-széria egyik kedvence volt, s majdnem nyertese lett a félénk gimnazista fiú Palcsó Tamás, aki nemrégiben Nyíregyházán járt, hogy elújságolja, megjelent első albuma. De ne szaladjunk ennyire előre, mert a fiatalembernek a szó szoros értelmében próbák sokaságát kellett kiállnia azért, hogy idáig juthasson. Csakúgy mint a legkisebb királyfinak valamennyi mesében. S a hasonlat már csak azért sem sántít annyira, mert Palcsó Tamás maga is úgy érzi, meseszerű, ami történt vele az utóbbi egy esztendőben.

Mások biztatására jelentkezett a tehetségkutatóra, s első perctől látható volt, hogy gátlásokkal küzd, maga sem hiszi el, kincs lakozik a torkában. Aztán sorra leküzdötte az akadályokat, s hitetlenkedve vette tudomásul, mikor az első ötven, majd 12 közé bekerült. Ekkor két év énektanulás állt a háta mögött, s számára a megmérettetésben az volt a leginkább fontos, hogy megismerje, miként vélekednek róla a szakemberek. Vigaszágon került a legjobbak közé, s hol jobb, hol kicsit gyengébb teljesítményt nyújtva, néha lázasan, de hétről hétre mindig állva maradt.

Valamennyi korosztály a szívébe zárta, a lányok az érzelmes szerelmest, az anyák a védelemre szoruló fiút, a nagymamák a csupaszív unokát látták benne. Szem nem maradt szárazon, amikor elénekelte az Álomarcú lányt, vagy amikor felcsendült a Jégszív. Míg a megasztár-jelöltekkel a közös házban azon dolgozott, hogy minden hétvégén a lehető legtöbbet hozza ki magából, addig nem felejtkezhetett el arról sem, hogy egy másik próbatétel, az érettségi is előtte áll. Csepelen repülőgép-műszerésznek tanult, s a verseny után sikeresen vette ezt az akadályt is. S azóta, mint ahogy a lemez címe is mutatja, megfordult a világ.

A korábban vetélytársakból mára barátokká lett Megasztár csapattal végigturnézták az országot, Nyíregyházán is teltházas csarnok fogadta őket. Palcsó Tamás kiválóan ért ahhoz is, miként dolgozza fel a nem várt népszerűséget. A hozzá közel állók tudják, ugyanaz a csendes, visszafogott fiú maradt. S időközben rátalált a szerelem is. S ki más, mint egy ,,sztárlány” Tóth Gabi személyében, akivel elmondásuk szerint remekül kiegészítik egymást. Gabi a pörgős, Tomi a megfontolt, s ha ketten együtt vannak kiváló párost alkotnak.

Hol egyikük, hol másikuk rántja vissza szerelmét a földre, vagy éppen ki a gödörből. S ha éppen nem zene, nem gitár és nem szerelem, a 19 éves fiú kedvenceiből választ. Mákos gubát eszik, utána teát kortyol, a feszültséget – mert fölös kilókról a 180 cm-es magassághoz tartozó 75 kg-nál ugye nem lehet beszélni – imádott sportjával, a kung-fuval vezeti le.

– Pók Viktória –
hirdetés