Sport

2018.02.20. 10:03

Egy kis egyesület nagy napja

Sényő - A Sényő-Carnifex futballcsapata szerdán az MTK otthonában írhatja tovább a kupatörténelmet.

Sényő - A Sényő-Carnifex futballcsapata szerdán az MTK otthonában írhatja tovább a kupatörténelmet.

Labdarúgás. Ilyen sem volt még. A Sényő-Carnifex megyei első osztályú csapata a legjobb nyolc közé jutásért küzdhet a Magyar Kupában! Vagyis, egy kis egyesület nagy napja következik: az alig ezerötszáz lelket számláló települést képviselő futballisták szerdán az MTK elleni idegenbeli fellépéssel kezdik a párharcot.

– Talán mondhatom, nem csak nekünk, az egész megye számára kiemelt jelentőségű ez a párharc – kockáztatta meg Sándor Tamás, a Sényő-Carnifex edzője, akinek, persze aktív játékosként, debreceni színekben többször megadatott hasonló fajsúlyú mérkőzéseken pályára lépni. Így, bőséges tapasztalatokkal rendelkezik ezen a téren. – Tisztában vagyunk a saját képeségeinkkel, no meg az erőviszonyokokkal, az MTK-t pedig senkinek nem kell bemutatni.

Nos, ami a hazaiakat illeti, az NB II. Keleti csoportjának listavezetőjeként „féllábbal” már az élvonalban érezhetik magukat. Legalábbis az őszi szereplés alapján alighanem már csak ők szúrhatják el a feljutás kiharcolását. Mindeközben a Sényő is hasonló célért hajt, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az együttes a megye egyben uralja a tabellát – eleddig hibátlan produkcióval és az NB III.-ba kíván felkapaszkodni.

– Megpróbáltuk kielemezni az MTK játékát, de igazából nem ez számít majd – vélekedett Sándor Tamás. – Nem vagyok álszerény, ugyanakkor reálisan nézem a dolgokat, éppen emiatt egy százalék esélyt adok magunknak, ezt is is csak azért, mert még nem kezdődött el a meccs. Hál istennek jó körülmények között tudtunk gyakorolni a télen, erős ellenfelekkel játszottunk edzőmérkőzéseket, viszont csupán akkor mondhatjuk, hogy jól sikerült a felkészülés, ha mindez továbbra is eredményes szerepléssel párosul.

Az új Hidegkúti Nándor-stadionban esedékes összecsapáson (kezdés: 17 óra) nem lesz teljes a sényői keret: Haburcsák Bertalan munkahelyi elfoglaltság következtében hiányozni fog. Hiába na, ez az amatőr foci „szépsége”...

Még haza is ugorhat

Az MTK-t irányító Feczkó Tamásról sokan tudják, hogy Nyíregyházán született, bár a futballélet messzire sodorta, mindmáig ezer szállal kötődik a városhoz – a megyéhez. A kereken negyven éves edző az előző kupakör után megálmodta, hogy a nyolcaddöntőben a Sényő „jön szembe”. Talált, süllyedt, nem mellesleg a február 28-ára kiírt visszavágó idején lesz ideje hazaugrani.

– Mivel tisztában vagyok a Sényő játékerejével, ezért ahogy engem, csapatomat sem téveszti meg, hogy megye egyes csapattal találkozunk – nyomatékosította Feczkó Tamás. – Ki merem jelenteni, ellenfelünk az NB III. Keleti csoportban a dobogóért harcolna, hiszen nagyon jó edzője van, kitűnő képességű futballistákat vethet be, nem utolsósorban a vezetőségben olyan emberek dolgoznak, akik mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében. A mi célunk viszont nem lehet más, mint kiharcolni a továbbjutást.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!