Szent Flóriánra emlékeztek Nyíregyházán

Szent Flóriánra emlékeztek Nyíregyházán
Szent Flóriánra emlékeztek Nyíregyházán - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Két helyen is koszorúzott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére emlékezve kedden délelőtt Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcán és a három éve a tűzoltók védőszentjének nevét viselő téren.

Kedden reggel az egykori nyíregyházi tűzoltó laktanya helyén épült Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolánál kezdődött a megemlékezés, hiszen az intézmény falán két éve avatták fel azt az emléktáblát, amely emlékeztet arra, hogy 1911 és 1958 között itt működött az első nyíregyházi tűzoltóság. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői, a Görögkatolikus egyház helyi vezetése, valamint az iskola igazgatója és diákjai részvételével helyezték el az emlékezés koszorúit.

A 2013-ban felavatott Szent Flórián térre, már az egész megyei igazgatóság vezetői állománya, a megyei kirendeltség vezetők, hivatásos és önkormányzati tűzoltó parancsnokok is felsorakoztak, majd Leskovics Zoltán tű. alezredes beszélt, Szent Flórián hős tetteiről és cselekedeteiről.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében, a két helyettesével koszorúzta meg az emlékművet, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának képviseletében Jászai Menyhért alpolgármester, valamint a megyei tűzoltószövetség elnöke, Dombrády László nyá tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen helyezték el az emlékezés virágait.

A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg, így az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését – hangzott el a koszorúzási ünnepségen, Nyíregyházán.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés