Sport

2017.09.15. 08:55

Mindjárt a közepébe csapnak a kézilabdacsapatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két megyei férfi rangadó az NB II.-es nyitányon, csak a Vitka kezd hazai pályán a nőknél.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két megyei férfi rangadó az NB II.-es nyitányon, csak a Vitka kezd hazai pályán a nőknél.

Hogy a kézilabda harmadik vonalában „nagyhatalomnak” számít megyénk, azt fényesen bizonyítja: az NB II. Észak-keleti csoportban négy férfi, illetve három női együttes sorakozik fel a képzeletbeli rajtvonalra. A hét végi start abból a szempontból is különleges lesz, hogy az erősebb nem csatározása mindjárt két házirangadóval indul. Vagyis az érintettek azonnal a közepébe csapnak.

Szombaton (kezdés: 18 óra) Fehérgyarmat–Tiszavasvári összecsapás vezeti fel az első fordulót. Az NB I. B-ből kiesett látogatók számára talán nem is lehetett volna melegebb a kezdés, elvégre a szatmáriak körültekintő felkészülés után, a tavaszinál acélosabb játékoskerettel jó eséllyel célozzák meg a dobogót. Ugyanakkor a vasvári kispadon ezúttal debütál Hadas Sándor, a nyáron érkezett új edző.

Vasárnap Nyírbátor–Kisvárda találkozó jelenti a folytatást. A változatosság kedvéért itt a hazaiaknál mutatkozik be frissen kinevezett szakvezető, mégpedig Csapos János személyében. Akire ama feladat hárul, hogy az ugyancsak a másodosztályból kizúgott Bátort ismét eredményes szerepléshez segítse. A túloldalon Türk Ferenc próbál maradandót alkotni, mindazonáltal egyelőre kérdéses, mire lesz képes a Várda.

Női fronton a Kölcsey DSE-Nyíregyháza szombat délelőtt idegenben, Tiszaújvárosban törekszik minél hatásosabb nyitányra. A címvédő Mátészalkai MTK ózdi turnét teljesít, míg a fél év múltán újfent Szemán Szilvia vezényelte Vitka vasárnap (kezdés: 11 óra, Vásárosnamény) otthon, jelesül a Debreceni II. ellen lép először porondra.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!