Helyi közélet

2015.10.13. 18:08

Aszfaltozták a Tiszát, 60 ezer a "büntetés"

Ukrajna - A Kárpátalja megyei közútkezelőt arra kötelezték, hogy ingyen és bérmentve takarítsa el a záhonyi Tisza-híd útburkolatának cseréje közben lehullott aszfalttörmeléket.

Ukrajna - A Kárpátalja megyei közútkezelőt arra kötelezték, hogy ingyen és bérmentve takarítsa el a záhonyi Tisza-híd útburkolatának cseréje közben lehullott aszfalttörmeléket.

– Mi azt mondjuk, hogy a vádaskodóknak semmilyen bizonyítékuk nincs arra, hogy a híd teherforgalmi pályáiról felmart aszfaltot szándékosan szórták a folyóba a dolgozóink – jelentette ki a közútkezelő vállalat igazgatója.

Mihajlo Popovics hozzáfűzte, hogy ennek dacára a cég vállalta, hogy a munkásai társadalmi munka keretében tisztítják meg a hidat és az alatta lévő partszakaszt a rakodási munkálatok során – úgymond –véletlenül lehullott törmeléktől. Ezért a munkáért, saját bevallása szerint, más körülmények között 5 ezer hrivnyát (kb. 60 ezer forintot) számlázott volna ki pluszban a kivitelező. Ily módon a vállalat gyakorlatilag ennyivel ússza meg, hogy veszélyes hulladékkal szennyezte a Tiszát és annak árterét.

„Tény, hogy a munkánk során akarva-akaratlanul előforduló hanyagságok nem vetnek jó fényt a cégünkre – nyilatkozta az igazgató. – Mindenesetre köszönettel tartozunk azért, hogy az eset ekkora nyilvánosságot kapott, és azon vagyunk, hogy mielőbb feltakarítsunk magunk után.”

- Palkó István -


Ukrajna – Elszállítás helyett a folyóba dobálta a felmart aszfaltot a záhonyi Tisza-híd teherforgalmi pályái burkolatának cseréjét végző kivitelező. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában