Szentandrások találkoznak Szentandráson

Pénteken és szombaton rendezik meg a Szentadnrás nevű települések találkozóját.

Hernádszentandrás

A „Szentandrás nevű települések X. találkozóját”, a jubileumi rendezvényt szeretné a herdánszentandrási képviselőtestület méltó módon megünnepelve emlékezetessé tenni, igényes és értékes eseményt szervezve a vendégeknek és a lakosságnak egyaránt.

Zászló is készült

Az ország hat, Szentandrás nevet viselő településének önkormányzata a hagyományteremtés gondolatával 1996-ban rendezte meg első ízben a „Szentandrás nevű települések találkozóját”, melynek házigazdája Jászszentandrás volt, s a további öt résztvevő község pedig Békésszentandrás, Rábaszentandrás, Tornaszentandrás, Nemesszentandrás, valamint Hernádszentandrás. Évről-évre népszerűbbé válik a két napos találkozó, melyen a közös testületi ülésen kívül számos kulturális programmal bővülnek az események. Az előttünk álló találkozóra elkészült a hat Szentandrás közös zászlója is.

A jövő szempontjából példaértékű lehet továbbá, hogy a Kárpát-medencében található 14 Szentandrás nevű település már tett lépéseket egymás irányába, és megfogalmazódott a rendszeres találkozók, a kölcsönös együttműködés igénye.

SzB
hirdetés