Szenvedéllyel tanít a nyíregyházi pedagógus

Roma Ádám
Roma Ádám - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Példaértékű az a hivatástudat, amellyel Roma Ádám neveli és oktatja diákjait.


Egy évtizede van a pedagóguspályán, de az elhivatott tanár máris szép életutat tudhat maga mögött. Diákjai imádják, a szülők nyugodt szívvel bízzák rá csemetéiket, tudva, hogy a kötelező tananyag mellett plusz előadásokon gazdagodnak a gyerekek ismeretei. A fiatal oktató tavaly nívós szakmai díjat is kapott.

Mindent a gyerekekért

– Nemcsak az életnek, de a tanításnak is akkor van értéke, ha beleveszünk olyan dolgokat, amiktől az szokatla­nabbá, ezáltal izgalmasabbá válik – mondta Roma Ádám, a nyíregyházi Petőfi Sándor Tag­intézmény fizika–informatika szakos pedagógusa.

– Az elején iskolán kívüli programokat szerveztem a tanulóknak. Egy kerékpártúrán Helebrandt Máté gyalogló-atléta is csatlakozott hozzánk, aki mesélt sportsikereiről. Ez a találkozó nemcsak a diákoknak, de a szüleiknek is nagyon tetszett, ekkor jött az ötlet: ha egy hírességet meggyőztem a részvételről, talán másoknál is sikert érhetek el.

Az innovatív oktatásmód híre gyorsan terjedt, így Ádám osztályában járt már Pély Barnabás, Vastag Csaba és Gundel-Takács Gábor is.

Az előző évben általános iskola kategóriában Pedagógus Oscar-díjat kapott.

GE
hirdetés