Szenvedélyes kutatás

Szenvedélyes kutatás
Anett a Zrínyiben érettségizett 2002-ben, jelenleg a Debreceni Egyetem negyedéves hallgatója. A csendes, szimpatikus kislány olyan tudománnyal foglalkozik nagy szenvedéllyel, amelytől messze szaladnak a magukat bátornak tartó férfiak.

Programtervező matematikát tanul, érdeklődéssel kutatja a gazdasági matematikát. Olyan szoftver megalkotásán fáradozik, amelynek a segítségével modellezni lehet bizonyos folyamatokat, illetve a mérési hibahatárokat a minimálisra lehet csökkenteni.

A gazdaságnak, a tervezésnek, a kutatásnak számos olyan területe van, ahol a legpontosabban kell számítani. Ezt a feladatot szeretné Anett megoldani, s eddigi munkája nem sikertelen.

Segítségre szorul

A vezetőtanárával együtt kidolgoztak már egy ilyen programot. Ezt kellene bemutatniuk egy nemzetközi konferencián annak érdekében, hogy tovább tudjanak lépni. A dubrovniki kiutazást, a regisztrációs költségeit (kétszázezer forint) Anett nem tudja vállalni, mert családi segítségre nem számíthat. Az édesapja az érettségi évében halt meg, édesanyja rokkant nyugdíjas.

Szerényen meséli, hogy demonstrátorként dolgozik az egyetemen, ami eddigi teljesítményének az elismerése. Vágyai között az szerepel, hogy az egyetemen marad, de szeretne az edinburgh-i egyetemre ösztöndíjasként kijutni, hogy az operációkutatással foglalkozhasson tovább. Azt már csak halkan teszi hozzá, hogy ilyen szakember, amilyen ő is szeretne lenni, Magyarországon, de a világon is nagyon kevés dolgozik.

– Nagy István Attila –
hirdetés