Szép győzelmet ért a DEAC koncentrált játéka

Akt.:
Szép győzelmet ért a DEAC koncentrált játéka
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A kezdeti bizonytalanságon túllendülve magabiztosan játszott a DEAC.

A hét forduló után a 12. helyen álló Kaposvár együttesét fogadta a 11. pozícióban lévő DEAC pénteken este, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban.

Érdekesség, hogy a hajdú-bihariak által nemrégiben leigazolt Ivosev Tamás épp a Somogy megyeiektől tette át a székhelyét Debrecenbe, és épp korábbi kenyéradója ellen mutatkozott be a cívisvárosi közönségnek.

deac1Fotó: Derencsényi István

A vendégek kapták el jobban a rajtot, öt perc játék után 10–4-re vezettek a kaposváriak. Ám hamar fordult a kocka, nyolc minutum után már a cívisvárosiaknál volt az előny, 12–10. A negyed végén is a DEAC örülhetett, 19–15-ös állásról folytatódott a játék. A következő etapban már végig Berényi Sándor alakulata dominált, félidőben 44–30-ra mentek Velkeyék.

A folytatásban sem változott a játék képe, az egyetemisták uralták a történéseket, a harmadik tíz percet 22–16-ra nyerte a Debrecen, mely így magabiztosan, húszpontos előnyből várhatta a záró felvonást. A vége 80–65 lett, vagyis simán nyertek a hazaiak.

HBN
hirdetés