Szépítettek a lettek, marad izgalom vasárnapra

Akt.:
Davis-kupa
Davis-kupa
A tenisz Davis-kupa húsvéti, nyíregyházi mérkőzésén szombaton a párosok találkozóját rendezték, a meccset négy játszmában a lettek nyerték, így összesítésben 2-1-re vezetnek a pénteken mindkét egyest megnyerő magyarok.

Miután péntek este kigörcsölte (az érintett fogalmazott így) a győzelmet Kellner Ádám, a mieink a végső győzelem kapujához érkeztek a szombati párosmérkőzés előtt a lettek elleni nyíregyházi tenisz Davis-kupa-találkozón. Hornok Miklós kapitánynak a 2–0-s előny birtokában is álmatlan éjszakát okozott, hogy kit nevezzen a szombati mérkőzésre. A szakvezető Fucsovics Márton bevetésével is kacérkodott, ám arra gondolva, hogy a vasárnapi napnak is lehet tétje, végül pihenőt adott a Gulbis-verő nyíregyházi legénynek, aki ezt nem is nagyon bánta.
Így maradt az eredeti felállás, ami szerint Balázs Attila és Bardóczky Kornél kapott lehetőséget, a letteknél pedig – bár péntek este azt mondta, ezen a pályán nincs kedve játszani – az előző napinál lényegesen higgadtabb Ernests Gulbis párja a deréksérüléssel bajlódó Andis Juska volt.
Ugyan a mieink nyerték az első szettet, de a jobban adogató lettek fokozatosan kerültek fölénybe. Juska és Gulbis is szórta az ászokat, így Bardóczkyék erejéből a négy játszma alatt egyetlen brékre sem futotta. Így pedig nem lehet, vagy legalábbis elég bonyolult teniszmeccset nyerni. Az igazsághoz tartozik, hogy a vonal-, a vezetőbírói és a döntnöki ítéletek alapján nem érezhették magukat a magyarok hazai pályán, mindig úgy bírálták felül az ítéleteket, hogy azok a mieink számára legyenek hátrányosak. Úgy látszik, Gulbis pénteki kifakadása megtette a hatását.
A mérkőzés állása így 2–1, a vasárnapi egyesekre is maradt tehát tét és izgalom, no meg a döntés, hogy az euro-afrikai zónában kinek marad meg az esélye, hogy az I. csoportba jutásért mérkőzzün a következő fordulóban. Az eredeti program szerint 11 órától Kellner Ádám Gulbisszal játszik, utána pedig Fucsovics Márton ellenfele Juska lesz.
Érdemes lesz kimenni a bujtosi szurkolni!

Davis-kupa
Magyarország–Lettország 2–1
Péntek: Fucsovics–Gulbis 6:7, 6:3, 6:4, 4:6, 6:3 (1–0), Kellner–Pavlovs 6:3, 6:7, 6:2, 6:2 (2–0).
Szombat: Balázs A., Bardóczky–Gulbis, Juska 7:6, 3:6, 4:6, 2:6 (2–1).További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés