Szépségversennyel koronázták meg az Anna-bált

Akt.:
Szépségversennyel koronázták meg az Anna-bált
Szépségversennyel koronázták meg az Anna-bált - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A vigadóban vigadtak a megyei nőszövetség jubileumi Anna-báljának vendégei szombat este.

Tizenötödik alkalommal szervezett Anna-bált július 25-én a megyei nőszövetség. A pezsgő(s) hangulatú, jubileumi, zenés-táncos rendezvénynek ezúttal a Krúdy Vigadó díszterme adott otthont. A vendégeket Olman Lászlóné, a megyei nőszövetség elnöke, majd Petneházy Attila színművész, országgyűlési képviselő köszöntötte.

A nőszövetség elnöke emlékeztetett: az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezte meg Balatonfüreden Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére. Az Anna-bálok a 19. században az ország legelőkelőbb összejövetelei közé tartoztak, napjainkban is meghatározó kulturális események a településeken, így Nyíregyházán is.

Hamar meghozta az igényesen megterített asztaloknál helyet foglaló bálozók kedvét a tánchoz a Turmix Tánciskola színvonalas bemutatója, a négy pár társastáncot és salsát mutatott be. Az elsőbálozó Módis Emesét nagypapája vitte táncba. A hajnalig tartó mulatságon az Olimpik duó húzta a talpalávalót.

Nagy érdeklődés kísérte a bál fénypontját, a szépségversenyt, valamint az éjfél utáni tombolasorsolást, melyen többek között ajándék Kelet-Magyarország előfizetések is gazdára találtak. A bál legszebbjének, Bukoviczki Dórának a korábbi szépségkirálynő, Borza Vanessza tette fejére a koronát. A második díjazott Oszlánszki Diána, a harmadik Farkas Evelin lett. Bogár Dóra közönségdíjat kapott.

KM-PI
hirdetés