Szépül a Buszacsa – Már látszik a végleges állapot

Akt.:
Itt tart jelenleg a felújítás és ilyen a kilátás az új konferenciateremből
Itt tart jelenleg a felújítás és ilyen a kilátás az új konferenciateremből - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Közelebb került a lelátó a küzdőtérhez, egy hónap múlva befejeződnek a munkák a Bujtosi Szabadidőcsarnokban.

Pontosan egy hónappal a tervezett műszaki átadás előtt bejárásra hívták a városvezetőket és a média képviselőit a felújítás alatt álló Bujtosi Szabadidőcsarnokba, a leendő Continental Arénába. Az állami támogatásból megvalósuló 2,1 milliárdos fejlesztés második és harmadik üteme a végéhez közeledik, a teljes bajnoki évadra kiszorultak onnan a csapatok, de június elején a női röplabda válogatott Európa-liga-mérkőzésekkel megtörténhet a birtokbavétel.

– Látszik a végleges állapot úgy a küzdőtéren, mint a lelátón, heteken belül lezárul a kivitelezés – összegezte a látottakat dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, mialatt szorgos kezek ügyködtek mindkét fronton. – Az egész felújítás azt célozta meg, hogy a nézőszám és a biztonság növekedjen, ennek érdekében több százmilliós tűzvédelmi rendszert is kiépítettünk. Nincsenek holtterek, ami lehetővé teszi a csarnok sokszínűbb kihasználását. A létesítmény a belváros közepén áll, a közönség által könnyen elérhető, a csarnok körüli tereprendezés lesz a következő igazán fontos feladatunk.

Munka azért még bent is akad bőven, de ami jól látszik: közelebb került a lelátó a küzdőtérhez, ráadásul mobillelátókkal tovább fokozható az érzés és a befogadóképesség, ami két és félezres lehet majd. A lelátón ugyan kevesebb lett a nézőtéri sorok száma, de azok tetejében összesen hat VIP-, illetve egy-egy televíziós és médiboxot alakítottak ki. Ezekhez külön lépcsők és folyosók vezetnek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 28-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés