Sport

2011.05.11. 21:43

Pieter Weening nyerte a Giro ötödik szakaszát és összetettben is az élre állt

<p>Az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d Italia ötödik szakaszát a holland Pieter Weening (Rabobank) nyerte. A Piombino és Orvieto közötti 191 kilométer része volt a hírneves "strade bianche", a fehér út, amely a versenyzőktől és a kerékpároktól rendkívül sokat követelő murvás szakasz.</p>

A harmadik szakasz drámája még friss emlék; a negyedik szakasz emlékfelvonulása után a rajtnál nem voltak ott a halálos balesetet szenvedett Wouter Weylandt csapata, a Leopard Trek versenyzői, és jóbarátja, Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) sem.

A szakasz legnagyobb részében magányos szökevényként tekert a svájci Martin Kohler (BMC Racing) - előnye még 12:50 is volt. Végül beérték - először még nem a mezőny, hanem a végső győzelem reményében próbálkozó John Gadret (AG2R-La Mondiale) és Weening. Aztán már csak a holland haladt az élen, a másik kettőt "megette" a mezőny.

Csaknem öt óra kerékpározás után Weening 8 másodperc előnnyel a többiek előtt ért célba; a dobogóra még két kolumbiai állhatott: Fabio Andres Duarte Arevalo (Geox-TMC) és Jose Rodolfo Serpa Perez (Androni Giocattoli).

Összetettben Weening két másodperc előnnyel vezet az élmezőnyben az első napi csapatidőfutam óta együtt lévő két HTC-Highroad versenyző, az olasz Marco Pinotti és a fehérorosz Konsztantyin Szivcov előtt; a francia Christophe Le Mevel (Garmin-Cervelo) hátránya öt másodperc.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!