Szerenádos emlékek után kutattunk

Szerenádos emlékek után kutattunk
Nyíregyháza – Zilahi Barbara szerint továbbra is tartani kellene a szerenád hagyományát, mert mindamellett, hogy szórakoztató, összehozza az embereket.

– Régebben szabadabb volt az egész, szívesebben vártak minket a tanáraink is. Ma már sok helyen nem engedélyezik, és emlékszem, bennünket csak az osztályfőnök vendégelt meg – mondta Mátrahegyi Csaba.

Mátrahegyi Csaba

A nyíregyházi Póti Margit úgy véli, ez az utolsó alkalom, amikor az osztálytársak együtt lehetnek és személy szerint ő szívesen emlékszik vissza a szerenád hangulatára.

Póti Margit

– A mi időnkben nem volt szerenád, amit sajnálok is. De úgy gondolom, ez egy nagyon jó szokás a fiatalok körében, mert összetartja a társaságot, és ha nem is látszik, a benne részt vevők felelősek magukért és odafigyelnek a másikra – jegyezte meg Veres Andrea.

Veres Andrea

Kovács Marcell számára kellemes emlékek maradtak meg az iskolás­évekből. – Szerintem ez a fő motívuma az utolsó évnek, végzősként pedig egy laza kis bulinak is felfogható – tette hozzá.

Kovács Marcell

Wischán Etele lapunknak elárulta: nem tartja rossz dolognak a szerenádot, egy évben egyszer adatik meg a fiataloknak ez a fajta szórakozás, így a bosszankodó szomszédoknak is azt tanácsolná: bírják ki ez egyszer.

Wischán Etele

KM-PB
hirdetés