Szerencsés volt advent második vasárnapja

Ifj. és id. Fiola György a két ponttyal, amelyek tíz másodperc különbséggel kaptak
Ifj. és id. Fiola György a két ponttyal, amelyek tíz másodperc különbséggel kaptak
Kemecse, Demecser – A legtöbb horgász már eltette a horgászbotokat abban a reményben, hogy talán minél hamarabb kitavaszodik. A Kemecsén élő ifjabb Fiola Györgyöt azonban még decemberben is ott találjuk a tavak partján: advent második vasárnapján a demecseri Rober-tónál fogta a szép pontyokat.

– Előző este rendezte meg a Pecamánia az évzáró gálát, s ott Rátkai Ferenc, a tó tulajdonosa felvetette, mi lenne, ha tesztelném a pár napja telepített pontyokat. Vasárnap délelőtt kimentem a tóhoz, amelynek a nagy része be volt fagyva, így csak a partról 50-60 méter távolságra tudtam dobni. Mindössze tíz percet kellett várnom az első kapásra, aztán jöttek szép sorjában a halak. Összesen 13 darab 5–6,5 kilogrammos pontyot fogtam, valamint 4 darab 1 kilogramm körüli kárászt.

Vajon mi volt a csali és az etetőanyag, hogy ennyire kaptak a pontyok?

– A sok fogásban inkább az játszhatott szerepet, hogy a frissen telepített pontyok még keresték a helyüket, ezért ide-oda mozogtak. Egyébként gumikukoricát használtam kis horoggal, az etetőanyag pedig pellet volt, amit lelocsoltam még egy aromával is. A mozgalmas horgászaton felbuzdulva ezen a hétvégén is megyek, bízom benne, az enyhébb időjárásban még aktívabban fognak kapni.

Szenvedélyes horgász id. Fiola György is, egy csapatot alkotva versenyeznek. Amikor vasárnap meglátogatta fiát a tóparton, neki is jutott feladat: az egyik alkalommal tíz másodperc különbséggel mind a két bot kapást jelzett. Az egyik halat végül a gyermek hozta a partra, a másikat pedig az édesapa.

KM-MML
hirdetés