Nyíregyháza hírei

2013.06.12. 15:24

Perújítást rendeltek el a volt dögei körzeti megbízott büntetőperében

Nyíregyháza - Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2012. május 30-án a Debreceni Ítélőtábla két rendbeli, hivatalos személy elleni vesztegetés miatt 1,6 év börtönbüntetésre ítélte a volt dögei körzeti megbízottat, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztették.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2012. május 30-án a Debreceni Ítélőtábla két rendbeli, hivatalos személy elleni vesztegetés miatt 1,6 év börtönbüntetésre ítélte a volt dögei körzeti megbízottat, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Információink szerint a férfi védője új bizonyítékokat csatolt be és perújítási kérelmet nyújtott be, amit a Debreceni Ítélőtábla először elutasított, május 16-án azonban elfogadta azt. Az ügyben új eljárást rendeltek el, melyet a Nyíregyházi Törvényszéknek kell lefolytatnia. Fellebbezésnek helye nincs, az indoklásban az áll, hogy ha az új bizonyítékokban foglaltak megállják a helyüket, a férfit fel is menthetik.

A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője, dr. Nyakó Zsuzsanna kérdésünkre megerősítette, hogy a K. B. terhelt ellen folyamatban volt büntető ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság, illetve a Debreceni Ítélőtábla korábbi ítéletével szemben a terhelt meghatalmazott védője által indítványozott perújítást elrendelte, és az ügyet a megismételt eljárásra visszaküldte a Nyíregyházi Törvényszéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!