Szeretetből választották a repülést

Az 1982-ben végzett évfolyam
Az 1982-ben végzett évfolyam - © Fotó: Suhajda-archív
Nyíregyháza – Aki kősziklára építi a házát, az a ház biztos alapokon fog állni…


– Ezt az iskolát elődeink kősziklára építették, és az utódok folytatták a megkezdett munkát, immár fél évszádon keresztül – tiszteleg az alapítók előtt Horváth Péter, a gyakorlati képzést 27. éve végző Tréner Kft. ügyvezető igazgatója.

– Ötven emelet már áll – fűzi tovább a hasonlatot –, elkezdtük az ötvenegyedik szint építését, és álmainkban egy felhőkarcolót látunk. Az is örök érvényű igazság: amit az ember szeretetből csinál, abból születhet valami igazán szép, maradandó, az lehet igazi alkotás. Aki része ennek az ötven évnek, szeretetből választotta hivatásának a repülést, és tett meg mindent érte.

Az iskolaalapítók alkottak. Ez a közösség hamar kiszűrte azt, aki nem vette komolyan a feladatát, mert itt nincs helye a félmegoldásoknak, lélektelen munkának. Ezen a pályán az életével fizet, aki hibázik. Itt mindenki építhetett az előtte haladók munkájára, s tovább vihette azt. Magam is erre törekedtem, s bízom benne, hogy az utánam, utánunk jövők is még hosszú-hosszú ideig folytathatják ezt a munkát. Kellő komolysággal, szaktudással, elhivatottsággal, szeretettel, a repülés iránti alázattal.

KM
hirdetés