Szeretetünk díszeit tesszük a sírhantokra

A kereskedők ilyentájt virágözönnel készülnek
A kereskedők ilyentájt virágözönnel készülnek - © Fotó: KM
Nyíregyháza – A halottak, illetve mindenszentek napján, amikor az emberek meglátogatják elhunyt hozzátartozójuk sírját, soha nem mennek üres kézzel. Általában virágot visznek és gyertyákat, mécseseket gyújtanak, így téve ünnepélyessé az emlékezés szertartásait.


Ugyanakkor az ősz „díszeinek” széles kínálatát felsorakoztatva azt is kifejezik, mennyire értékes a pillanat, melyben a szeretteinkre gondolunk.

Élő virág, ledes mécses

Mivel éppen ebben az időszakban nyílik a krizantém, méltán vált az ünnep szimbolikus virágjává, amit Ordián Mihályné, a Tulipa Kft. virágkötője is megerősített. – A legnagyobb dömping október 31-én és november 1-jén várható. Habár előre nem lehet semmit kiszámolni, a tapasztalat azt mutatja, hogy a kisebb városokban lévő sírokat általában hétvégén látogatják meg, míg a nyíregyháziakhoz pontosan halottak napján jönnek el az emberek. Az élő virág kelendőbb a műnél, a legnagyobb népszerűségnek a fehér rózsa és a fehér krizantém örvend. Egy nagy szál krizantém 300 forint, míg a rózsák ára 4–500 forint körül mozog. Az idén a díszített tálak nagyon közkedveltek, meglepő módon a koszorúkból kevesebb fogy. A mécsesek között újabban megjelentek az elektromos megoldásúak, amelyek tűzvédelmi szempontból biztonságosabbak – mondta el Ordián Mihályné.

GE
hirdetés