Szeretnék elkerülni a krízist

Szeretnék elkerülni a krízist
Szeretnék elkerülni a krízist
Nyíregyháza (KM) – Az eddigi időjárási körülmények még nem tették szükségessé a hajléktalanokkal foglalkozó szervezeteknek a krízishelyzetek megoldására kidolgozott tervek és módszerek alkalmazását.

Azonban a hétvégétől a meteorológia szakemberek a tél beköszöntét jósolják, így a megyeszékhelyen élő közel négyszáz hajléktalannak segítségre van szüksége.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy a tél beköszöntével megemelkednek az állampolgári bejelentések, az utcán elhagyatottan didergő hajléktalanokkal kapcsolatosan. A hontalanok ellátását szolgáló intézményeink és az ott dolgozók felkészültek az esetleges krízis helyzetre – mondta el Deme Dóra a Szociális Iroda vezetője.

A hajléktalanok rehabilitációjához a szakemberek mellet, szükség van kiterjedt intézményi háttérre is. Az eddigi meglévő intézmények mellé a Rákóczi utcán már épül egy nappali ellátó, amelyet szeptember adnak át.

A Periféria Egyesület ismét működteti a 06-42/504-618-as bejelentő számát, amelyen éjjel-nappal adhatják le jelzéseiket az állampolgárok az utcákon, tereken segítségre szoruló hajléktalanokat.

Emellett az egyesület “krízisautója” minden este felkeresi a hajléktalanok által leginkább látogatott helyeket és takaróval, melegteával, valamint étellel látják el az utcán élőket.

– Kiss Béla –
hirdetés